Składniki:
Mięso (schab, karczek lub szyneczka)
Cebula i czosnek
10 pieczarek
1 marchewka
Torebka „Schab a’la stroganoff”
Woda
Smietana
Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie.
Makaron
Pomidory krojone (w soku pomidorowym)
Torebkę „Schab a’la stroganoff” mieszamy z wodą według instrukcji na opakowaniu. Po zamieszaniu dodajmy śmietanę i mieszamy ponownie.
Pieczarki kroimy według uznania.
Marchewkę ścieramy na tarce.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek wyciskamy i podsmażamy na patelni. Mięsko kroimy na paseczki i dodajemy do cebuli. Kiedy mięso się podsmaży dodajemy pieczarki i marchewkę i dusimy kilkanaście minut.
Następnie dodajemy rozrobiony torebkowy sosik. Dodajemy również pokrojone pomidory.
Na koniec dodajemy pietruszkę.
Łączymy sosik z ugotowanym makaronem.
Smacznego! 😀
0 komentarzy