Składniki:

Mięso (schab, karczek lub szyneczka)
Cebula i czosnek
10 pieczarek
1 marchewka
Torebka „Schab a’la stroganoff”
Woda
Smietana
Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie.
Makaron
Pomidory krojone (w soku pomidorowym)

Torebkę „Schab a’la stroganoff” mieszamy z wodą według instrukcji na opakowaniu. Po zamieszaniu dodajmy śmietanę i mieszamy ponownie.
Pieczarki kroimy według uznania.
Marchewkę ścieramy na tarce.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek wyciskamy i podsmażamy na patelni. Mięsko kroimy na paseczki i dodajemy do cebuli. Kiedy mięso się podsmaży dodajemy pieczarki i marchewkę i dusimy kilkanaście minut.
Następnie dodajemy rozrobiony torebkowy sosik. Dodajemy również pokrojone pomidory.
Na koniec dodajemy pietruszkę.
Łączymy sosik z ugotowanym makaronem.
Smacznego! 😀

DooMowa Kuchnia
Stary Wujek


Stary Wujek

Twórca opowiadań grozy, fantasy, science fiction, bloger, Badacz Mitologii Cthulhu, Poganin. Kucharz! Esteta!

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *