Pieczone jabłka z kaszanką

Składniki:
5 winnych jabłuszek
Pół kilograma kaszanki
Masełko
Majeranek i zioła prowansalskie

Jabłka dokładnie umyć i odciąć wierzch. Delikatnie wydrążyć, usuwając gniazda nasienne.
Kaszankę wymieszać z masłem i przyprawami.
Jabłka napełnić farszem z kaszanki, przykryć ściętymi wierzchami.
Żeby jabłka się nie przypaliły położyć je na foremkach…
Piec w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni… – mówiąc standardowo. A normalnie bez kłamstwa – piec, aż jabłka będą mięciutkie 😀

DooMowa Kuchnia
Stary Wujek

Stary Wujek

Twórca opowiadań grozy, fantasy, science fiction, bloger, Badacz Mitologii Cthulhu, Poganin. Kucharz! Esteta!

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.