Nalewka w pigwy

Doomowa Kuchnia – Nalewka w pigwy (eksperymentalna)”>Doomowa Kuchnia – Nalewka w pigwy (eksperymentalna).
Nieważne co się pije. Ważne żeby sponiewierało!

Składniki:
1k g pigwy
1kg cukru
1 litr czystej wódki
200 ml spirytusu
1 / 4 miodu wielokwiatowego
Owoce pigwy umyć, wyjąć pestki i pokroić na małe kawałeczki. Do dużego słoika wkładać naprzemiennie pigwę oraz cukier i zostawić to na tydzień w ciemnym miejscu.
Następnie zalewamy sok 1 litrem czystej wódki i 200 ml spirytusu. Nie mieszamy! Odstawiamy ponownie na tydzień.
Po tygodniu… przez kolejne 7 dni wstrząsamy słojem i mieszamy.
Dodajemy 1 / 4 miodu wielokwiatowego i odstawiamy na 2 miesiące w ciemne miejsce.
Przecedzamy, zlewamy do butelek i czekamy… pół roku!

Nalewka jest eksperymentalna, bo robiona z zielonej pigwy. Według starych receptur niecierpliwych Słowian, zielone pigwy mają lepszego kopa! 😀

DooMowa Kuchnia – https://www.facebook.com/doomowakuchnia
Stary Wujek – https://www.facebook.com/starywujek000

Nalewka w pigwy

Stary Wujek

Twórca opowiadań grozy, fantasy, science fiction, bloger, Badacz Mitologii Cthulhu, Poganin. Kucharz! Esteta!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *