Kiszeniaki i Kwaszeniaki w Krzczonowie

Kiszeniaki i Kwaszeniaki w Krzczonowie bardzo ciekawe wydarzenie.

W dniu 5.12.2015 r. Cech Rzemiosł Spożywczych organizuje I Festiwal Promocyjno Edukacyjny w Krzczonowie na temat kwaszenia i kiszenia produktów oraz ich przechowywania z wykorzystaniem tradycyjnych sposobów konserwowania żywności.

W imieniu Organizatorów mamy zaszczyt zaprosić Koła Gospodyń Wiejskich , Koła Aktywnych Kobiet oraz inne organizacje, które zainteresowane są udziałem w naszym Festiwalu. Organizatorzy zapewniają bezpłatne miejsca wystawowe.
W programie:
całodzienne widowisko z kwaszeniem i kiszeniem różnych produktów
pokazy kulinarne przeprowadzone przez lubelskich kucharzy
zabawy integracyjne dla dzieci i młodzieży
szkolenie z zakresu podstawowych zasad sanitarnych, potrzebnych przy realizacji kiermaszy i wystaw.
Konkursy:
najlepszy produkt własnoręcznie kiszony
najlepszy produkt w kategorii produktu tradycyjnego –wypiek z użyciem surowców kwaszonych, np. kulebiak, Piróg z kwaszonymi jabłkami, gruszkami
najładniejsze stoisko
oraz wiele innych
W każdym z konkursów niezależna komisja przyzna po 3 miejsca z nagrodami a dla pozostałych przewidziano nagrody pocieszenia.
Poniżej karta zgłoszeniowa na Festiwal.
Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby kochające i ceniące dobre smaki zachowane dla pokoleń.
Zgłoszenia przyjmujemy pod adresem cech_spozywczy@o2.pl, osoba do kontaktu Elżbieta Wójcik, tel. 502287502
Źródło: LGD Lublin  i  Powiat.Lublin.pl

Kiszeniaki i Kwaszeniaki w Krzczonowie

Jerzy Jelcow

Niespodziewanie znalazłem się na tym świecie i postanowiłem, że jakiś czas tu pozostanę. Aby ta moja obecność nie była daremna, to promuję otaczający mnie świat. Może dzięki temu ktoś co ma gorzej, będzie wiedział gdzie jest lepiej.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.