Kiszeniaki i Kwaszeniaki w Krzczonowie bardzo ciekawe wydarzenie.

W dniu 5.12.2015 r. Cech Rzemiosł Spożywczych organizuje I Festiwal Promocyjno Edukacyjny w Krzczonowie na temat kwaszenia i kiszenia produktów oraz ich przechowywania z wykorzystaniem tradycyjnych sposobów konserwowania żywności.

W imieniu Organizatorów mamy zaszczyt zaprosić Koła Gospodyń Wiejskich , Koła Aktywnych Kobiet oraz inne organizacje, które zainteresowane są udziałem w naszym Festiwalu. Organizatorzy zapewniają bezpłatne miejsca wystawowe.
W programie:
całodzienne widowisko z kwaszeniem i kiszeniem różnych produktów
pokazy kulinarne przeprowadzone przez lubelskich kucharzy
zabawy integracyjne dla dzieci i młodzieży
szkolenie z zakresu podstawowych zasad sanitarnych, potrzebnych przy realizacji kiermaszy i wystaw.
Konkursy:
najlepszy produkt własnoręcznie kiszony
najlepszy produkt w kategorii produktu tradycyjnego –wypiek z użyciem surowców kwaszonych, np. kulebiak, Piróg z kwaszonymi jabłkami, gruszkami
najładniejsze stoisko
oraz wiele innych
W każdym z konkursów niezależna komisja przyzna po 3 miejsca z nagrodami a dla pozostałych przewidziano nagrody pocieszenia.
Poniżej karta zgłoszeniowa na Festiwal.
Serdecznie zapraszamy wszystkie osoby kochające i ceniące dobre smaki zachowane dla pokoleń.
Zgłoszenia przyjmujemy pod adresem cech_spozywczy@o2.pl, osoba do kontaktu Elżbieta Wójcik, tel. 502287502
Źródło: LGD Lublin  i  Powiat.Lublin.pl

Kiszeniaki i Kwaszeniaki w Krzczonowie

Kategorie: Newsy

Jerzy Jelcow

Promuję otaczający świat

0 komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *