Dziś odwiedzę – Jesienne smaki dla Mola: z lasu, z wody i z ogrodu. Organizator: Miejska Biblioteka Publiczna w Bychawie. Cykliczne literacko-kulinarne wydarzenie. Efekt poszukiwań smaków w literaturze przez czytelników bibliotek. Czytanie, przyrządzanie i smakowanie tego o czym czytaliśmy to idea wydarzenia. Gościem specjalnym będzie Kamil Kotarski, kucharz, pasjonat kuchni regionalnej, realizator projektów kulinarnych. Wśród zaproszonych gości będą też mieszkańcy Zaraszowa ze słynnym już Kociołkiem Zaraszowskim.
Zapowiedź w PORANKU MIĘDZY WISŁĄ I BUGIEM: 19 PAŹDZIERNIKA 2017 (od 28:50-j minuty) O bychawskim Molu, literaturze i smakach w TVP Lublin 3 opowiadają Monika Gęba, Barbara Cywińska i Kamil Kotarski.
Newsy
Wtłaczanie spalin pod ziemię oraz wywłaszczenie – niepokojące zmiany w Prawie Geologicznym i Górniczym
Do gmin napływają pisma o treści: Zaniepokojeni mieszkańcy gminy zwracają się do Pana z prośbą o wniesienie pod obrady gminy Uchwały, którawstrzyma możliwość zatłaczania spalin pod grunty gminy. W związku z uchwaleniem przez Sejm w Dowiedz się więcej…
0 komentarzy