Dziś odwiedzę – Jesienne smaki dla Mola: z lasu, z wody i z ogrodu. Organizator: Miejska Biblioteka Publiczna w Bychawie. Cykliczne literacko-kulinarne wydarzenie. Efekt poszukiwań smaków w literaturze przez czytelników bibliotek. Czytanie, przyrządzanie i smakowanie tego o czym czytaliśmy to idea wydarzenia. Gościem specjalnym będzie Kamil Kotarski, kucharz, pasjonat kuchni regionalnej, realizator projektów kulinarnych. Wśród zaproszonych gości będą też mieszkańcy Zaraszowa ze słynnym już Kociołkiem Zaraszowskim.
Zapowiedź w PORANKU MIĘDZY WISŁĄ I BUGIEM: 19 PAŹDZIERNIKA 2017 (od 28:50-j minuty) O bychawskim Molu, literaturze i smakach w TVP Lublin 3 opowiadają Monika Gęba, Barbara Cywińska i Kamil Kotarski.
Niedziela Palmowa 2025. Rozpoczynamy Wielki Tydzień
Szósta niedziela Wielkiego Postu nazywana jest Niedzielą Palmową, czyli Męki Pańskiej, i rozpoczyna obchody Wielkiego Tygodnia. (…) Liturgia Kościoła wspomina tego dnia uroczysty wjazd Pana Jezusa do Jerozolimy, o którym mówią wszyscy czterej Ewangeliści (…), Dowiedz się więcej…
0 komentarzy