Nalewka w pigwy

Doomowa Kuchnia – Nalewka w pigwy (eksperymentalna)”>Doomowa Kuchnia – Nalewka w pigwy (eksperymentalna).
Nieważne co się pije. Ważne żeby sponiewierało!

Składniki:
1k g pigwy
1kg cukru
1 litr czystej wódki
200 ml spirytusu
1 / 4 miodu wielokwiatowego
Owoce pigwy umyć, wyjąć pestki i pokroić na małe kawałeczki. Do dużego słoika wkładać naprzemiennie pigwę oraz cukier i zostawić to na tydzień w ciemnym miejscu.
Następnie zalewamy sok 1 litrem czystej wódki i 200 ml spirytusu. Nie mieszamy! Odstawiamy ponownie na tydzień.
Po tygodniu… przez kolejne 7 dni wstrząsamy słojem i mieszamy.
Dodajemy 1 / 4 miodu wielokwiatowego i odstawiamy na 2 miesiące w ciemne miejsce.
Przecedzamy, zlewamy do butelek i czekamy… pół roku!

Nalewka jest eksperymentalna, bo robiona z zielonej pigwy. Według starych receptur niecierpliwych Słowian, zielone pigwy mają lepszego kopa! 😀

DooMowa Kuchnia – https://www.facebook.com/doomowakuchnia
Stary Wujek – https://www.facebook.com/starywujek000

Nalewka w pigwy

Stary Wujek

Twórca opowiadań grozy, fantasy, science fiction, bloger, Badacz Mitologii Cthulhu, Poganin. Kucharz! Esteta!

Dodaj komentarz