Jesienne smaki dla Mola: z lasu, z wody i z ogrodu

Jesienne smaki dla MolaDziś odwiedzę – Jesienne smaki dla Mola: z lasu, z wody i z ogrodu. Organizator: Miejska Biblioteka Publiczna w Bychawie. Cykliczne literacko-kulinarne wydarzenie. Efekt poszukiwań smaków w literaturze przez czytelników bibliotek. Czytanie, przyrządzanie i smakowanie tego o czym czytaliśmy to idea wydarzenia. Gościem specjalnym będzie Kamil Kotarski, kucharz, pasjonat kuchni regionalnej, realizator projektów kulinarnych. Wśród zaproszonych gości będą też mieszkańcy Zaraszowa ze słynnym już Kociołkiem Zaraszowskim.
Zapowiedź w PORANKU MIĘDZY WISŁĄ I BUGIEM: 19 PAŹDZIERNIKA 2017 (od 28:50-j minuty) O bychawskim Molu, literaturze i smakach w TVP Lublin 3 opowiadają Monika Gęba, Barbara Cywińska i Kamil Kotarski.

Jerzy Jelcow

Niespodziewanie znalazłem się na tym świecie i postanowiłem, że jakiś czas tu pozostanę. Aby ta moja obecność nie była daremna, to promuję otaczający mnie świat. Może dzięki temu ktoś co ma gorzej, będzie wiedział gdzie jest lepiej.

Dodaj komentarz