Danie a’la stroganow

Składniki:

Mięso (schab, karczek lub szyneczka)
Cebula i czosnek
10 pieczarek
1 marchewka
Torebka „Schab a’la stroganoff”
Woda
Smietana
Sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie.
Makaron
Pomidory krojone (w soku pomidorowym)

Torebkę „Schab a’la stroganoff” mieszamy z wodą według instrukcji na opakowaniu. Po zamieszaniu dodajmy śmietanę i mieszamy ponownie.
Pieczarki kroimy według uznania.
Marchewkę ścieramy na tarce.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek wyciskamy i podsmażamy na patelni. Mięsko kroimy na paseczki i dodajemy do cebuli. Kiedy mięso się podsmaży dodajemy pieczarki i marchewkę i dusimy kilkanaście minut.
Następnie dodajemy rozrobiony torebkowy sosik. Dodajemy również pokrojone pomidory.
Na koniec dodajemy pietruszkę.
Łączymy sosik z ugotowanym makaronem.
Smacznego! 😀

DooMowa Kuchnia
Stary Wujek

Danie a’la stroganow
5 (100%) 3 votes

Stary Wujek

Twórca opowiadań grozy, fantasy, science fiction, bloger, Badacz Mitologii Cthulhu, Poganin. Kucharz! Esteta!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *